Mat, makt og unge stemmer - kan unge medforskere gjøre lokale matsystemer mer bærekraftige?
Arrangør: UNIVERSITETET I AGDER, Arendal kommune
Sted: UiA-teltet
Fontenehuset Arendal åpent fellesrom, med mulighet til å benytte kjøkken Antall plasser i lokalet: 50
Tirsdag 12. august 2025
10:00 - 10:45
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
God matberedskap og god folkehelse forutsetter at folk har kunnskap om å lage næringsrik mat med lokale råvarer. Barn og unge må lære å gjøre opplyste matvalg og lage mat med riktig næring. Om det skulle oppstå en krise og det ikke er strøm eller mat tilgjengelig i butikken, må vi kunne lage næringsrike måltider med de ressursene vi har tilgjengelig.
Vi inviterer til innlegg og debatt med følgende innledere:
1. Norges Bygdekvinnelag: Praktisk matkunnskap er livsviktig beredskap
2. Mat og helse i skolen: Hva er nøkkelen til bærekraft, folkehelse og livsmestring?
3. Nasjonalforeningen for folkehelsen: God folkehelse er den beste beredskapen
Arrangementet vil bli streamet.
Blødekjær 6
Cesilie Aurbakken, Generalsekretær
E-post:
[email protected]
Telefon:
+4797086879