Beredskap: Praktisk matkunnskap gir superkrefter
Arrangør: Norges Bygdekvinnelag, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mat og helse i skolen
Sted: Fontenehuset Arendal
MS Brisen Elektrisk båt Antall plasser i lokalet: 150
Tirsdag 12. august 2025
11:00 - 14:00
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Omverden er krevende og bakteppet er alvorlig. Vi må øke selvforsyningsgraden ved å produsere mer frukt og grønt, og samtidig øke forbruket for å bedre folkehelsen.Men Norge har lite dyrkbart areal og landbruket har betydelige klimautslipp. Så hvordan skal vi få det til?
Heldigvis finnes det lavthengende frukter, politiske gulrøtter og potensial for å dyrke mer frukt og grønt. Vi presenterer mulighetsrommet og debatterer løsninger i tre korte arrangementer.
Vi tar med oss temaene inn på kjøkkenet, hvor kokkeprofil Christer Rødseth og grøntfluenser Hanne-Lene Dahlgren snakker om grønnere kosthold samtidig som de lager mat med gode, norske råvarer.
Det blir også markvandring om bord. Her får du møte spennende norske produsenter av frukt og grønt, landbruksinnovatører og forskere – som serverer smaksprøver og gode historier.
BAMA, Gartnerhallen og NIBIO laster M/S Brisen med fristende norsk frukt og grønt - og inviterer til fruktbar debatt og inspirerende samtaler om helse, selvforsyning og grønn vekst.
Velkommen til Arendals diggeste debatt. Fra jord til bord, og alt som ligger mellom.
Langbryggen 19
Simen Rudi, Senior kommunikasjonsrådgiver
E-post:
[email protected]
Telefon:
+4795905875