Hva definerer og bygger en matregion?
Arrangør: NÆRINGSORGANISASJONEN HANEN - FOR GARDSMAT OG BYGDETURISME
Sted: Hanen-teltet
Hanen-teltet Telt Antall plasser i lokalet: 50
Tirsdag 12. august 2025
13:45 - 14:30
Rullestoltilpasset lokale
Norske matvarer blir kjørt land og strand rundt før mange av dem havner tilbake i kommunen de kom fra. Mye må kastes som følge av lang vei fra gård til bord – annet ender som usunne blandingsprodukter som dyttes i barna våre i barnehager, SFO og de tusen hjem. Hvorfor greier vi ikke å få til kortreist mat – enda vi vet hvor bra det er for helse og miljø?
Vi ønsker å skape oppmerksomhet omkring fordelene ved lokale verdikjeder for mat, som et supplement til de store grossistene. Det vil bidra til å redusere transport, få sunnere mat, bedre beredskap og økt lokal verdiskaping.
Den 12.august inviterer vi derfor til en panelsamtale med sentrale personer som kan belyse fordelene ved lokale verdikjeder for mat. Sammen skal vi snakke om hvordan vi kan gå fra ord til handling, blant annet hvordan offentlige anskaffelser kan brukes som et aktivt verktøy for å bidra til mer kortreist mat.
Nedre Tyholmsvei
Ingeborg Briseid Kraft, Prosjektleder
E-post:
[email protected]
Telefon:
46803717