Fra åker til bord: Mer norsk frukt og grønt til alle

Sted

Thon Hotel Arendal Toppetasjen dagtid Konferanserom Antall plasser i lokalet: 140

Dato

Onsdag 13. august 2025

Tid

12:30 - 13:15

Rullestoltilpasset lokale

Rullestoltilpasset WC

Hørselshjelpemidler

Om arrangementet

Selvforsyningsgraden for frukt, bær og grønnsaker er lav, men potensialet er stort. Ved å ta vare på mer av det som dyrkes, forbedre lagring og øke holdbarheten, kan vi sikre at flere norske råvarer havner på norske fat – og at nordmenn spiser mer grønt.

Tenk deg norske åkere fulle av sprø gulrøtter, søte jordbær og saftige epler – men altfor mye av dette går tapt før det når forbrukeren. Opptil 30 prosent av rotgrønnsakene går tapt under lagring, og feil lagring eller emballering gjør at mye frukt og grønt mister kvaliteten.

På dette debattseminaret får du høre om hvordan forskning har skapt nye muligheter og en debatt der vi samler forskere, næringsaktører og politikere til en konkret og løsningsorientert debatt om hvordan forskning, teknologi og samarbeid kan gjøre det enklere å spise mer norsk, sunt og grønt – til glede for både folkehelse, matberedskap og klima.

Delta og få innsikt i hvordan vi kan løfte norsk selvforsyning, redusere svinn og gjøre det enklere å spise åtte om dagen – med norske råvarer i sentrum.

Praktisk informasjon

Sted og adkomst

Friergangen 1

Arrangør(er)

  • Nofima
  • Norsk Landbruksjournalistlag

Kontakt

Wenche Aale Hægermark, Kommunikasjonsleder
E-post: [email protected]
Telefon: +4793203400

Mer fra programmet

Sidevisninger

Hopp til toppen